O moich pasjach kulinarnych dnia bieżącego i porywach dnia następnego
środa, 3 sierpnia 2016
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z pulpecikami
›
Jednogarnkowe danie, które zaspokoi wcale nie mały głód. Kwaskowaty, pomidorowy sos zaostrza delikatny smak fasolki, a mięsny dodatek sp...
28 komentarzy:
wtorek, 12 lipca 2016
Letnia sałatka z tuńczykiem i makaronem
›
Pyszna i szybka propozycja na letnie śniadanie, kolację bądź lunch do pracy. Świetnie sprawdzi się również jako sałatka piknikowa. Jej bazą ...
16 komentarzy:
wtorek, 14 czerwca 2016
Marynowane kulki twarogowe
›
Takie kuleczki są doskonałym uzupełnieniem sałatek, dodatkiem do mięs bądź też samodzielną przekąską do piwa. Wykonanie nie jest trudne, a ...
8 komentarzy:
wtorek, 24 maja 2016
Kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i pianką
›
Pyszna pokusa na przednówku lata. Kwaskowaty rabarbar i słodka piana to duet idealny. Zachęcam do wykonania tego prostego, a jednocześn...
8 komentarzy:
czwartek, 5 maja 2016
Młoda kapusta z koperkiem
›
I nastał sezon na kapuchę ! Niezmienny dodatek do wiosennego obiadu. Świetnie komponuje się nie tylko z klasycznym mielonym, kopytkami cz...
7 komentarzy:
środa, 20 kwietnia 2016
Zrolowana pierś z kurczaka ( domowa wędlina )
›
Może nie jest idealna i równiutka jak ze sklepu. Czasami się kruszy ( tam gdzie uciekła mięsna galaretka), ale to pyszna, mięciutka i soc...
3 komentarze:
czwartek, 31 marca 2016
Śniadanie prawie brytyjskie
›
Bo prawie robi sporą różnicę. Tak naprawdę jest to moja interpretacja jednego z najbardziej popularnych śniadań świata: kiełbaska, fasolk...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer