O moich pasjach kulinarnych dnia bieżącego i porywach dnia następnego

środa, 3 sierpnia 2016

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z pulpecikami

›
Jednogarnkowe danie, które zaspokoi wcale nie mały głód. Kwaskowaty, pomidorowy sos zaostrza delikatny smak fasolki, a mięsny dodatek sp...
28 komentarzy:
wtorek, 12 lipca 2016

Letnia sałatka z tuńczykiem i makaronem

›
Pyszna i szybka propozycja na letnie śniadanie, kolację bądź lunch do pracy. Świetnie sprawdzi się również jako sałatka piknikowa. Jej bazą ...
16 komentarzy:
wtorek, 14 czerwca 2016

Marynowane kulki twarogowe

›
Takie kuleczki są doskonałym uzupełnieniem sałatek, dodatkiem do mięs bądź też samodzielną przekąską do piwa. Wykonanie nie jest trudne, a ...
8 komentarzy:
wtorek, 24 maja 2016

Kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i pianką

›
Pyszna pokusa na przednówku lata. Kwaskowaty rabarbar i słodka piana to duet idealny. Zachęcam do wykonania tego prostego, a jednocześn...
8 komentarzy:
czwartek, 5 maja 2016

Młoda kapusta z koperkiem

›
I nastał sezon na kapuchę ! Niezmienny dodatek do wiosennego obiadu. Świetnie komponuje się nie tylko z klasycznym mielonym, kopytkami cz...
7 komentarzy:
środa, 20 kwietnia 2016

Zrolowana pierś z kurczaka ( domowa wędlina )

›
Może nie jest idealna i równiutka jak ze sklepu. Czasami się kruszy ( tam gdzie uciekła mięsna galaretka), ale to pyszna, mięciutka i soc...
3 komentarze:
czwartek, 31 marca 2016

Śniadanie prawie brytyjskie

›
Bo prawie robi sporą różnicę. Tak naprawdę jest to moja interpretacja jednego z najbardziej popularnych śniadań świata: kiełbaska, fasolk...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
agadzieje
Łódź, Poland
m.agga@gazeta.pl
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.